Ősleves

Fotó: Góg Zsolt

Ősleves
Bemutatja: Katona-Kamra, Kecskemét
Rendező: Sárosi Gábor
Rendezőasszisztens: Kanizsai- Nagy Ákos
Szereplők: Arató Dzsenifer, Drozdik Panni, Fekete Péter, Gáll Laura, Szabó Kata, Szalai
Kata, Tarjányi Liza, Varga Levente


A teremtés képessége, lehetőség arra, hogy szakadatlan keressük a tökéletesség
megnyilvánulásait. De sajnos a tökéletesség a maga esszenciális formájában nem létezik. A
tökéletesség darabokban hever szanaszét egy őslevesben, s ki tudja hová tűntek elemei. Ám mi
megállíthatatlanul keresünk és fáradhatatlanul remélünk. Akár az univerzum legtávolabbi
pontjáig hajózunk majd.

Fotó: Góg Zsolt

Ezekkel a sorokkal volt meghírdetve 2018-ban az Ősleves c. előadás, melyet Műhelyünk akkor végzett, ballagó diákjai mutattak be több helyszínen az országban. A színházi produkciók után pedig nyáron egy nagyszabású forgatás keretében, Szűcs Zoltán operatőr közreműködésével, elkészült a színpadi mű filmes adaptációja. A filmre vitel célja nem az volt, hogy átültessük teljes egészében egy új formanyelvre az elaődást, hanem a színpadi képet szerettük volna a maga természetes közegében a lehető leglátványosabban keretezni. Így ebbem a kisjátékfilmben igazából úgy érezhetjük magunkat, mintha színházi nézőkként, de a szabadban néznénk meg az előadást.

A színházi produkció nagy utat futott be a fesztiválokon. Sorra zsebelve be az Arany minősítéseket, a színészi különdíjakat. Az akkori csapatból azóta többen is a színházi pályán tanunak, és nagy odaadással végzik munkájukat. A többiek pedig arról számlolnak be, hogy rengeteg fontos dolgot tanultak meg a munka során önmagukról és a körülöttük lévő világról.

Fotó: Góg Zsolt

A Színjátszó Műhely Youtube csatornáján megtekinthető a film, aki pedig igazi ínyenc menézheti a színpadi előadást is, hogy összehasonlítsa a két világot egymással: