PASZT

A Parádfürdői Színjátszó Táborba 2006 óta minden augusztusban ellátogatunk, hogy közös erővel átalakítsuk a Mátra gyönyörű erdelyeit egy napra színházzá. A Kecskeméti Színjátszó Műhelynek ez a tábor a tudásátadás, tudásvisszaforgatás egyik kiemelt helyszíne. Feltett szándékunk, hogy minden évben olyan végzett színészeket, drámatanárokat, énekeseket, fizikai színházi rendezőket invitáljunk a táborba csoportot vezetni, akik korábban középiskolásként maguk is Kecskeméten tanulták a mesterséget. Azóta megjárták az egyetemeket, színházakat és feltöltődve szakmai tudással, visszatérnek a gyökereikhez, hogy a mai generációval is megosszák azokat, így segítve elő személyiségfejlesztést és a színészmesterség eszközeinek csiszolását.

Akik a táborba eljönnek, az ott töltött 8 nap és 7 éjszaka során be lesznek osztva egy-egy csoportba, melyeket színházi szakember párosok vezetnek. (pl. Bata Éva színésznő, Bárnai Péter színész, Feczesin Kristóf színész, Hojsza Heni fizikai színházi rendező, Barna Lilla fizikai színházi rendező, Fekete Anikó drámatanár, mozgásrendező, Naszlady Éva színésznő, rendező, Konfár Erik színész, Hevesi László színész, Boncsér Sára színésznő, Varga Bence rendező stb.) A cél, hogy a tábor végére elkészüljön egy előadás, amit az utolsó előtti premier napon nyilvánosan bemutatunk a természet lágy ölén.


Ezen felül a tábort minden évben végigkíséri egy izgalmas tematika, ami az egész táborozást egy felejthetetlen kalanddá teszi. Minden éjjel a csapatok összegyülnek és éjszakai játékokkal erősítik a közösséget, a kohéziót és a jókedvet. A játékok komoly színészi feladatokat takarnak, szükség van a kreativitásra, reflexekre és természetesen a bizalomra és a szeretetre. A tematika meghatározza a tábori hétköznapokat is. Mondhatni Shakespeare évében 2018-ban minden a drámaíró művei és világa körül forgott, tavaly a Paszteroida évében a szci-fi műfalya itatta át az összes közösségi megmozdulást.

Mire készülj ha eljössz?

Reggel 7:30-kor az egész tábor együtt kel és bemelegít. 8-tól reggelizünk, majd 9-kor kezdődnek a délelőtti próbák, amik egészen ebédig azaz 13 óráig eltartanak. Ekkor ebédelünk egy kiadósat, majd következik a jól megérdemelt szieszta. Ilyenkor mindenki kifekszik egy árnyékos fa alá, és elönti a tábort a délutáni nyugalom. Kisvártatva azonban már mindenki próbál, és 18 órakor már hívogatja a táborozókat a vacsora finom illata. Miután mindenki jól lakott, elkezdődik az esti játék, összegyűlik a tábor apraja, nagyja a közösségi helyszínen és kezdetét veszi az őrület és sikítvanevetés 🙂 Majd este 10 után tábortüzet rakunk, aki pedig pihenni szeretne elmegy és bagolyszóra hunnya be a szemét. A többiek a holdfényben a csillaghullás közepén a tűz körül éneklik át pille életüket a holnap homályába. Ez egy átlagos nap leírása volt, de a hét folyamán lesznek kirívó esetek, amikor elmegyünk együtt túrázni a hegyek közé délelőtt, amikor éjszakai túrát szervezünk és szürkület után bevetjük magunkat a sűrűbe, vagy amikor délután a premier előtt közösen bográcsoljuk össze az utolsó vacsorát! Végül a premiernap, amire mindenki meghívhatja az otthoni barátait is, majd a premier buli, ahol áttáncoljuk az éjszakát és megünnepeljük közösen azt a hatalas munkát, amit aznap prezentáltunk a nagyérdeműnek.

A PASZT fejleszt, értéket teremt és közösséget épít!

Ha érdekel a színház, érdekel, hogy mi rejtőzik benned, akkor itt a helyed, jelentkezz még ma! 🙂

PASZT-2021

Jelentkezés indul május 10 19:00
Jelentkezési határidő Július 1. 14:00

Információk és Jelentkezés

PASZT-2020

Az összefoglaló és az előadások kritikái feltöltés alatt

Megtekintés

Paszteroida

Közép-Európai idő szerint 2019. 08. 11-én az esti órákban éri el a földet az a sejtelmes objektum, amit egyelőre a csillagászoknak nem sikerült azonosítania. Nem lehet tudni azt sem, hogy az atmoszférát elérve a tárgy darabjaira hullik és elég, vagy sűrűsége miatt eléri a föld felszínét. Egy biztos, amióta észlelték, folyamatosan közeledik a föld felé, és biztosan keresztezi bolygónk pályáját. Sokan világ végét emlegetnek, apokalipszist, ám bátor és képzett kutatók egy csapata elhatározta, hogy aznap este közvetlen a helyszínen készíti elő a terepet és várja meg az esetleges becsapódást. Aggodalomra ad az is okot, hogy a közeledő objektum megzavarta a műholdakat és egy furcsa frekvenciát bocsát ki magából. Nem lehet tudni, hogy ez egy üzenet, vagy egyszerűen a több ezer éves intergalaktikus sodródás eredménye. Az egyik vezető kutató kijelentette: „ Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lakosság biztosnágban érezhesse magát. Lezárjuk a környéket, és minden esetleges kémiai vagy biológiai eseményre felkészülünk. Tisztában vagyunk azzal is, hogy az esély meg van rá, hogy idegen létformával fogunk találkozni. De aggodalomra semmi ok, a helyzet urai vagyunk.”

Megtekintés

Shakespeare

Hamarosan ez az év és a korábbi évek táborai is feltöltésre kerülnek. Kérjük türelmeteket 🙂

Feltöltés alatt