Kecskemétről indultak…

Haladunk az év vége felé, és lassan sor kerül az egyetemeken a szakdolgozatok leadására, védésére stb. Úgy döntöttünk, innentől minden évben, sőt majd visszamenőleg is, beszámolunk nektek azokról, akik a színházi szakmát választották, és a Kecskeméti Színjátszó Műhelyből indultak el.

Büszkék vagyunk, hogy minden évben vannak olyan kecskeméti játszók, akik, hosszú évek kemény munkájával, elérték, hogy színházművészeti diplomát kaphassanak.

Miért nagy dolog ez?

Mert Magyarország pici ország és talán még szűkebb a színházi szakma. Aki ebben a világban ki akar emelkedni, meg akar maradni, annak sokszor vérverejtékkel kell dolgoznia, küzdenie, hogy észrevegyék, és kiemeljék a sok jelentkező közül.

Tehát akkor kérem szépen, nagy gratuláció Sáfár Adélnak (Katonások Színjátszókör), aki idén kapja meg színész oklevelét a Pesti Magyar Színiakadémián.

Sáfár Adél

Gratulálunk Péteri Lillának (Ifjú Morbid Színpad), aki idén diplomázik a Kaposvári Színművészeti kar prózai színész szakán.

Péteri Lilla

Nagy gratuláció Barna Lillának (Ifjú Morbid Színpad) és Hojsza Heninek (Kadásokk Színjátszókör) , akik a Színművészeti Egyetem, Fizikai színházi rendező/koreográfus szakán végeznek idén.

Emeljük kalapunkat és sok sikeres produkciót kívánunk Dobány Péternek (Katonások Színjátszókör), aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakán szerzett idén diplomát.

Jobbról, Forgách András osztályvezető, mellette Dobány Péter és az osztály

Idén tehát két prózai színésszel, két fizikai színházi rendezővel és egy dramaturggal lett gazdagabb a magyarországi színházi szakma. Büszkék vagyunk rátok! Hajrá! 🙂